ByAuk = Lokal, urban matproduksjon

Vi ønsker velkommen til en hyggelig og lærerik opplevelse for de ansatte - samtidig som bedriften bidrar til å styrke sosial bærekraft og inkludering i byen vår. Bli med på matauken!

Hva vi tilbyr

Hagebesøk med dyrkekurs

En nyttig og hyggelig opplevelse i hagen vår. Vi presenterer ByAuk - konseptet og gir en omvisning i hagen. De ansatte får et grunnleggende dyrkekurs hvor de lærer hvordan dyrke grønnsaker, spiselige blomster og urter, samtidig som det legges til rette for biologisk mangfold i dyrkingen.

Pris 25.000,- kr eks moms som inkluderer enkel servering. Maks antall deltakere: 20 stk. Varighet: ca 2 timer.

Hagebesøk med pizza

En hyggelig opplevelse i hagen vår. Vi presenterer ByAuk - konseptet og gir en omvisning i hagen. Vi serverer pizza rett fra pizzaovnen toppet med noe godt fra hagen.

Pris 25.000,- kr eks moms. Maks antall deltakere: 20 stk. Varighet: ca 2 timer.

En andel hos Ullandhaug andelsgård

Hver uke gjennom sesongen vil bedriftens ansatte få muligheten til å hente grønnsaker rett fra åkeren. De ansatte vil få et høstekurs hvor man lærer hvordan man bruker andelen, høster grønnsakene og finner fram i åkeren. Pris 25.000,- kr eks moms. Vi anbefaler maks 8 ansatte per andel.

ByAuk bidrar til:

Bærekraftig matproduksjon i byen som sprer kunnskap og skaper et dyrkefelleskap for andelseierne

Sosial bærekraft
Flyktninger får en arena for arbeid og språktrening og tilgang til et inkluderende felleskap. Vi gir samtidig en meningsfull aktivitet for våre frivillige medarbeidere.

Grønnsaksparker
Vi skaper grønnsaksparker i byen som er åpne for alle – til inspirasjon og glede.

Økt selvforsyningsgrad
ByAuk jobber for å øke selvforsyningsgraden av mat i byen samtidig som vi legger til rette for biologisk mangfold og økt kunnskap om hvor maten kommer fra.

Vi gir din bedrift mulighet til å støtte en ideell sosial entreprenør og et tidsaktuelt urbant landbruksprosjekt. ByAuk leverer på flere av FNs bærekraftsmål ved å bidra til god helse og livskvalitet, bærekraftige byer og lokalsamfunn, samt et ansvarlig forbruk og produksjon.

  • 1. Matproduksjon på naturens premisser

    Vi dyrker grønnsaker på naturens premisser og bidrar til en ren og kortreist matproduksjon.

    Vi er et ideelt sosialt entreprenørskap og organisert som et andelslandbruk.

    Våre andelshavere består av innbyggere, kommunale institusjoner og lokalt næringsliv.

    Den daglig driften gjør vi sammen med frivillige medarbeidere og flyktninger.

  • 2. Samskapning og sosial bærekraft

    Vi skal være initiativtakere til samskapning mellom næringsliv, frivillighet og det offentlige .

    Vi skaper felles mål om mindre utenforskap, et mer inkluderende arbeidsmarked og attraktive uteområder.

    Vi tilbyr kurs for barn og unge, arbeidspraksis, språktrening og en vei ut i ordinært arbeid.

  • 3. Kloke hjerter

    Vi er langsiktige og har som mål å skape en skalerbar og bærekraftig forretningsmodell for urbant landbruk.

    Vi skal vokse til andre bydeler, dekke sosiale behov og skape attraktive uteområder til glede for alle innbyggere i lokalområdet.

    Vi jobber med erfarne partnere, rådgivere og styre som samarbeider om felles bærekraftige mål.

  • Resultat: Felleskap og mangfold

    Forankret i våre verdier, visjon og forretningsmodell blir lokalt uteareal transformert til byområder som bidrar til gode nabolag, inkludering, felleskap og økt kunnskap til bærekraftig matproduksjon.

Som kunde vil du bidra til økt sosial bærekraft i byen vår! Velkommen!

Bli kunde hos oss